Vera Joksimović najbolja nastavnica bivše Jugoslavije na prijemu kod predsjednika Opštine

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, priredio je danas prijem i uručio zahvalnicu Opštine Bijelo Polje Veri Joksimović, koja je nedavno proglašena za najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije.

Nastavnica Joksimović  dosadašnjim radom i rezultatima afirmisala Bijelo Polje na međunarodnom nivou, siguran sam da na njene  i uspjehe njenih  đaka mozemo računati i u narednom periodu, kaže Smolović.

Joksimović ističe da je ponosna i na ovo priznanje i da će nastaviti da na svoje đake prenosi iskustva koja stiče na brojnim konferencijama.

– Za ovu titulu potrebno je bilo ispuniti 15 od ukupno 27 kriterijuma.  Neki od uslova su bili da ste autor  ili koautor naučnih radova, da imate doprinos obrazovanju na internacionalnom nivou, kazala je Joksimović i zahvalila se predsjedniku Smoloviću na priređenom prijemu.

Ona je ovu titulu dobila od Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije na konfernciji koja je organizovana u Budvi. Asocijacija  je formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja, spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učitljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije koji zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike, da mijenaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta.

Podsjetimo Vera Joksimović je dobitnica državne nagrade ,,Oktoih“, a  sa svojim učenicma je do sada osvojila preko 60 priznanja na državnom i međunarodnom nivou, među njima i zlata na Olimpijadi znanja.