Osnovci i srednjoškolci u nekoliko crnogorskih škola novu školsku godinu započeće u boljim i kvalitetnijim uslovima, a hladne zimske dane provodiće u toplijim učionicama.

Prema riječima PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić, ove godine je veliki broj investicija realizovan u pljevaljskoj opštini.

“Tako su u toku radovi na rekonstrukciji sale i krova na sali u pljevaljskoj gimnaziji ‘Tanasije Pejatović’, te toaleti u školi, po modelu sufinansiranja. Rađeno je i na rekonstrukciji škole u Odžaku u Pljevljima kroz donaciju SAD u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a izvođeni su radovi i na školi ‘Boško Buha’ u Pljevljima grijanje”, ističe Lekić.

Takođe, u školi u Bukovici Pljevlja, radi se obimna rekonstrukcija školskog objekta u saradnji sa SAD. Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je oko 40.000 eura za rekonstrukciju krova te škole, dok će se ostali radovi finansirati iz donacije SAD. “Dodatno, u OŠ ‘Jakub Kubur’ u Pljevljima radiće se rekonstrukcija područnog odjeljenja koje je oštećeno usljed požara”, predočila je Lekić.

izvor: rtcg.me