FUDBAL

Varvari: Policijaci su nam rekli da će nas sve u tamnicu poslati

Nakon sukoba navijača Budućnosti i policije poslije utakmice u Nikšiću protiv Sutjeske, oglasile su se “pristalice” plavih koje ističu da je intervencija organa reda bila prekomjerna i bespotrebna.

Popularni “Varvari” bodrili su tim iz glavnog grada Crne Gore u remiju 2:2, u najvećem derbiju crnogorskog fudbala.

“Još jednom, po ko zna koji put organizovana huliganska grupa pod uniformama je pokazala da su svi njihovi treninzi uzalud kada dođe čas da se pokaže što su naučili na obukama i to na golorukom narodu.

Nakon završetka utakmice i ulaska navijača u teren da se pozdrave sa svojim igračima, taman kada je trebalo da se kompletna drama sa terena smiri – došlo je do prekomjerne i totalno bespotrebne intervencije policije ka navijačima Budućnosti”, ističu Varvari.

Nakon reakcije policije pristalice Budućnosti završile su u bolnici, a nadaju se reakciji institucija koje kontrolišu rad policije.

“Povrijeđeno je mnogo navijača od kojih su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, oni najteže povrijeđeni, zbog prijetnji profesionalaca u uniformama da “će nas u tamnicu sve poslati”. Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, ali huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca. Nadamo da će unutrašnja kontrola, Etički odbor, Gradjanski savjet za kontrolu policije i Ombudsman reagovati na ovakav teror i samovolju ‘profesionalaca’ koje plaćamo. Do tada, pozdrav za organizovanu huligansku grupu- Ultra MUP”, poručili su navijači Budućnosti.

Izvor: CDM