Predsjednik države Milo Đukanović i njegova supruga Lidija vakcinisali su se danas protiv virusa korona, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu.

“Jedino se vakcinacijom i poštovanjem mjera #DistancaRukeMaska možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa. Slijedeći preporuke ljekara, supruga i ja smo se vakcinisali u Podgorici protiv Covid19”, napisao je Đukanović na Tviteru.

On kaže da su rješenja protiv korona virusa koja su dostupna vrlo jasna, a “na svima je da ih iskoristimo na najbolji mogući način”.

Vakcine su, kaže predsjednik, najbolji izum moderne medicine: “U značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija, uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani, što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima”.

On se još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije.

“I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19”, napisao je Đukanović.

Izvor:RTCG