21- godišnji A. K. uhapšen je zbog sumnje da je prije par noći u Podgorici silovao tri godine mlađeg sugrađanina.

To su “Vijestima” potvrdili iz Uprave policije, objasnivši da je osumnjičeni za silovanje muškarca uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužilaštvu.

”Viši državni tužilac donio je rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu”, kazali su iz policije.

Rukovoditeljka podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica odgovorila je da je formiran predmet protiv A.K. zbog krivičnog djela – silovanje i da “se nalazi u fazi istrage”.

Tek punoljetni Podgoričanin, koji je u redakciju “Vijesti” došao sa majkom, ispričao je da ga je te večeri zaustavio A.K., dok je prolazio pored jednog od lokala u kampu na Vrelima ribničkim.

”Ne živim u tom naselju, ali često idem kod rođaka koji tamo stanuju. Kad god vidim A.K. on me ili udari, ili nešto dobaci. Te noći, pred sami mrak, sam se vraćao kući i kad sam prošao pored kafane u Kampu on me je zvao da sjedim sa njegovim društvom. Rekao sam mu da ne mogu i da moram kući, jer će se moja majka zabrinuti gdje sam. Natjerali su me da sjedim sa njima, a onda mi nudili da pijem pivo, ili alkohol, što sam odbio. Oni su svi pili. Rekao sam im da moram da idem, a A.K. koji je znatno krupniji od mene, nije mi to dozvoljavao. Govorio mi je: ‘Ti si moj najbolji drug’, a ja mu odgovarao da nisam, jer ga ni ne znam, osim što znam da me stalno udara kad prolazim i da hoću kući. Nisam želio da ostanem sa njima, jer ja niti pijem, niti se drogiram”, rekao je osamnaestogodišnjak.

Dodao je da je nakon pola sata uspio da krene kući, ali da je taj krupniji, tetovirani muškarac krenuo za njim.

Rekao je da ga je pod prisilom odveo do nekog napuštenog objekta udaljenog oko dvjesta metara od kafane i držeći flašu u ruci, prijetio mu da ćuti, dok je skidao garderobu s njega…

Detaljno je ispričao i što je sve preživio te noći, na šta ga je sve navodno A. K. primorao, na kraju opet zaprijetivši da će ga pretući ako bilo kome ispriča što se dogodilo:

”Plakao sam. Sve me je boljelo. I sada me sve boli… Rekao mi je i da ću nakon toga biti isti kao on. Da treba da nosim minđušu i budem gej”, rekao je osamnaestogodišnjak.

Rekao je da je krvav jedva stigao do kuće: “Sve sam odmah rekao majki, a ona je zvala policiju”.

Izvor:KODEX.me