Suđenje jednom od navodnih vođa kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu odloženo je za 15. mart, kako bi se pripremila odbrana.


                                                                                                      Foto: Cdm

Suđenje je trebalo da počne jutros, kada je Kašćelan stigao u Viši sud, a njegov dolazak obezbjeđivale su jake policijske snage.

Kašćelan je uhapšen 12. decembra prošle godine u Pragu, po međunarodnoj potjernici, koju je raspisao podgorički Interpol u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela. Prošle nedjelje izručen je Crnoj Gori.

Kako se navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, Kašćelan se tereti da je krajem maja 2010. u Kotoru, Tivtu i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti, kao i da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Kašćelan je potraživan zbog sumnje da je u Prčanju 2010. godine sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića. Kašćelan i Marković pucali su jedan na drugoga na parkingu i putu vile “Marija”. Presudom iz 2014. godine Kašćelan je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Markovića i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Marković osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja.

izvor: Cdm