Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do mosta preko rijeke Cijevne, u dužini od 1,6 kilometara. Planirano je da radovi počnu polovinom septembra, a u toku njihovog izvođenja neće biti obustavljanja saobraćaja, već će se on odvijati jednosmjerno uz naizmjenično propuštanje vozila.

“U ovoj fazi izvodiće se radovi na kolovozu izgradnja četiri saobraćajne trake širine po tri i po metra, razdjelnom pojasu širine četiri metra, atmosferskoj kanalizaciji, vodovodu i javnoj rasvjeti, dok će u drugoj fazi biti izvođeni radovi na biciklističko-pješačkim stazama, širine po tri metra sa obje strane i telekomunikacionim instalacijama”, poručuju iz Uprave za saobraćaj. Bulevar će se graditi na opštinskom zemljištu, osim na dvije parcele kod kojih je eksproprijacija u toku, piše Pobjeda.

U pitanju su parcele koje su u vlasništvu kompanije Plantaže 13. jul (površine 123 kvadratna metra) i Adema Đokovića (površine 416 kvadrata).

Vrijednost ovog porojketa je 2.190.000 eura, a finansira se iz budžeta Crne Gore. Rok za završetak radova je 180 dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Izvor: Pobjeda