Vlada Crne Gore uvodi komunalni doprinos koji će mjesečno plačati svi gradjani i investitori

Još se ne zna iznos, ali koliko god da je, to će biti dodatno opterećenje za sve. U studiji zemljišne politike piše da je planirano da se prikupljena sredstva koriste za projekte ugradnje ili zamene infrastrukture za otpadne vode i vodosnabdevanja, izgradnju parkova, rekreativnih centara, trotoara, ivičnjaka, ulične rasvete, nadvožnjaka, podvožnjaka, mostova, pešačkih prelaza, trgova.

Ekonomski analitičar Srđan Vukadinović smatra da zbog dubioza u državnom budžetu Vlada Crne Gore pribjegava raznim nametima ne bi li zakrpila duboku rupu.

Gubitke koje pravi sama Vlada, kao i njene institucije u brojnim sudskim sporovima zbog nemarnog rada, žele da nadoknade izmišljajući razne dažbine, poreze, što će još više osiromašiti građane Crne Gore. Nije dobro ni to da više plaćaju oni što imaju mnogo, jer će upravo takvi na razne načine pokušati da izigravaju zakon i ne osjete namete kao ostali građani – kaže Vukadinović.

Ovo što Marković, kako ističe Vukadinović, namerava da uvede govori o sve lošijem ekonomskom stanju u kojoj se zemlja nalazi. Budžetska rupa je ogromna i narednih meseci će izvršna vlast činiti sve da novim dažbinama koliko-toliko dopuni, a sve preko grbače naroda.

Izvor:Večernje novosti