Suđenje Radosavi Simonović iz Berana, koja je u pokušaju da zaštiti svog brata i troje maloljetne djece nožem teško povrijedila Dragomira Trišića, odloženo je zbog nedolaska dvojice optuženih. I prošli pretres je bio odložen zbog sličnih okolnosti, kad se u sudnici nije pojavio jedan od optuženih.

– Nije bilo optuženog Trišić ni njegovog advokata, dok je za Raičevića njegov branilac poslao obavještenje da zbog zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju. Naredni pretres ćemo održati 1. aprila u 11.30 sati – kazao je sudija Adamović.

Simonovićeva je zatražila od suda da joj ukine mjeru zabrane kretanja, na šta će biti naknadno odgovoreno.

Simonovićevoj se u bjelopoljskom Višem sudu sudi za pokušaj ubistva, a za učestvovanje u tuči terete se Beranci Vladan Mijović, Radosav Raičević (37) i Jovica Radević (46). Svi optuženi se brane sa slobode.

– Komšiju sam izbola nožem, ali nisam namjeravala da ga ubijem. Nisam svjesna svega što se desilo i šta sam uradila – kazala je Simonovićeva.

Prema optužnici, ona je nožem ranila Trišića, koji je sa Radosavom Raičevićem i Jovicom Radevićem došao pred njenu kuću, gdje su vrijeđali njenu maloljetnu kćerku, koju je Trišić uznemiravao na društvenim mrežama.

– U pokušaju da ga odvrati od toga, ispred kuće je izašao Radosavin brat Vladimir Mijović, koga su Trišić, Radević i Raičević oborili na zemlju i nanijeli mu povrede. Kada je vidjela da joj tuku brata, iz kuće je izašla Simonovićeva, inače samohrana majka četvoro dece, i tri puta ubola Trišića u leđa – piše u optužnici.

M.N.


Izvor : Dan