Budvanska policija privela je kotorskom tužiocu B.Ć. (44) zbog sumnje da je utajio porez i doprinose prilikom prodaje stanova u tom gradu. Osumnjičeni je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist od 668.636 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je B.Ć. od početka 2016. do kraja 2020. godine u svojstvu poreskog obveznika, koji se bavi izgradnjom stanova za tržište, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza prema državi, u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, na osnovu kojih podataka je obračunavao manju poresku obavezu.

“Pripadnici policije su došli do sumnje da je B.Ć. kao suinvestitor na izgradnji objekta – kondo hotela u Bečićima, vršio prodaju stambenih jedinica koje mu pripadaju u predmetnom objektu, shodno Ugovoru o građenju, te sa kupcima zaključivao predugovore i ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznos za prodate nepokretnosti,  naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost nije evidentirao u poreskim prijavama”, navodi se u saopštenju.

Pored navedenog, policijski službenici su uporedo vršili kontrolu izgradnje navedenog objekta i validnost građevinske dokumentacije, zbog čega su u toku marta 2021. godine protiv građevinskog inženjera O.S. iz Republike Srbije, podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Izvor:RTCG