Na 62. Festivalu festivala, smotri najboljih amaterskih pozorišta iz zemalja bivše Jugoslavije koja se održava svake godine u Trebinju, ove godine je Crnu Goru predstavljao ansambl mladih iz Mojkovca koji stoji iza predstave „Draga Jelena Sergejevna“ i osvojili 3 nagrade.

Predstava „Draga Jelena Sergejevna“ po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji i adaptaciji debitanata Filipa Medenice i Petra Mihajlovića, a u produkciji Društva sociologa Crne Gore i Centra za kulturu Mojkovac je na 62. Festivalu festivala osvojila 3 nagrade i to: Zlatna maska za kolektivnu igru, Zlatna maska za mušku epizodnu ulogu koja je pripala Filipu Medenici za lik Volođe i Diplomu za kompleksno glumačko ostvarenje koja je pripala Biljani Radović za lik Jelene Sergejevne.

U konkurenciji od 7 najboljih, gotovo profesionalnih, predstava iz: Makedonije, Hrvatske, Srbije i BiH pobijedila je predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“ iz Crvenke osvojivši 7 glavnih nagrada.

Mojkovački ansambl je, podsjetimo se, na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore osvojio: prvu nagradu za najbolju predstavu i režiju, nagradu za scenografiju, nagradu za žensku ulogu koja je pripala takođe Biljani Radović za lik Jelene Sergejevne i nagradu za mušku bravuru koja je pripala Novici Medenici za lik Paše.

Gostovanje u Trebinju pomogli su Vlada Crne Gore i Opština Mojkovac.

izvor: Cdm