Ministar Aleksandar Bogdanović danas je, u okviru posjete Glavnom gradu, sa saradnicima obišao završne radove na objektu u koji je planirano useljenje tri institucije iz sfere kulture i to: Muzičkog centra, Filmskog centra i Crnogorske kinoteke, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Ministar Bogdanović je izrazio svoje zadovoljstvo onim što je učinjeno u proteklim mjesecima, kao i prostornim resursima koji će zadovoljiti ne samo evropske standarde i potrebe, već i očekivanja pomenutih ustanova kulture.

Takođe tokom posjete, ministar je u razgovoru sa izvođačima istakao važnost što skorijeg otvaranja objekta i insistirao na dodatnom intenziviranju dinamike radova, kako bi se objekat stavio u funkciju do kraja godine.

Ta investicija vrijedna 13.190.000 eura samo je dokaz programskih politika koje realizuje Vlada Crne Gore u namjeri da se kulturnim poslenicima obezbijede adekvatni radni uslovi, čime se stiču neophodni preduslovi za ostvarivanje još većih kulturnih dometa, naveo je ministar”, zaključeno je u saopštenju.