Visoka predstavnica Evropske komisije, programski menadžer IPA fondova prekogranične saradnje u okviru Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiki pri EK, Magali Lenoel,zajedno sa predstavnicima Uprave javnih radova, posjetila je juče i danas lokacije na kojima se realizuje projekat “Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda” u Beranama.

“Ukupna vrijednost ovog projekata iznosi 12 miliona eura, od čega se 85 odsto finansira iz IPA fondova Evropske unije”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Prvog dana radne posjete, Lenoel je obišla hlornu stanicu u Dapsićima, pumpno postrojenje Centar i rezervoar za vodu Jasikovac.

Predstavnici Uprave javnih radova su je tom prilikom informisali o trenutnom statusu segmenta projekta koji se odnosi na poboljšanje sistema vodosnabdijevanja, a za narednu sedmicu planiran je tehnički pregled hlorne stanice u Dapsićima.

Takođe, privodi se kraju izgradnja nove kanalizacione mreže.

“Preostalo je polaganje još oko 300 metara cijevi, nakon čega će uslijediti asfaltiranje saobraćajnica duž kojih je postavljena nova kanalizaciona infrastruktura”, ističu u Upravi.

U završnoj fazi su i radovi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, kao tehnički najzahtjevnijem dijelu projekta.

“U toku su asfaltiranje prilaznih saobraćajnica i tehnološke pripreme za puštanje u probni rad, koje je planirano polovinom aprila, a trajaće šest mjeseci”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

izvor: Portal Analitika