Na svim saobraćajnicama i saobraćajnim raskrsnicama štićenih objekata,radi bezbjednosti lica i imovine se uvodi video nadzor  u Bijelom Polju ,odlučeno je danas na bjelopoljskom lokalnom parlamentu.

Prema saznanju do kojih je došao Portal sjevercg video nadzor  će biti postavljen na raskrsnici u blizini Lovćen osiguranja(ul treće sandžačke).Raskrsnici u blizini Lukoil pumpe(ul Voja Lješnjaka).Raskrsnici u blizini crkve SV.Petra,zgrade”Tri ćulafa”(ul.Tršova-Ž.Žižića).Raskrsnici u blizini zgrade “Lepa Brena”(ulica Tršova M Dizdarevića).Raskrsnici na početku obilaznice u Rakonjama(M21). Raskrsnici u blizini zgrade fakluteta(ul T Žižića-Slobode).Raskrsnici kod tržnog centra Forum(ul Slobode,semafori) na kružnom toku Ribarevine i na raskrsnici u Rasovo(E63 obilaznica semafori).

Video nadzor se uvodi radi zaštite imovine i drugih javnih površina Opštine Bijelo Polje, koja obuhvata sprečavanje ugrožavanje bezbjednosti lica i imovine i sprečavanje protiv pravnih radnji usmjereni prema licima i imovini koji se štite.

Djelatnost zaštite obavlja se kao tehnička zaštita,prije svega štićenih objekata:gradskih saobraćajnica,vertikalne saobraćajne sigalizacije(semafori,saobraćajni znaci)rasvjete itd.

Imajući u vidu da ovaj sistem utiče na oblasti javne bezbjednosti,kriminala i dr.koje su u nadležnosti organa unutrašnjih poslova o uvodjenju ovakvog sistema konsultovali smo se sa predstavnicima Uprave policije koji su već ranije nam dali odredjene sugestije,kaže se u obrazloženju odluke Skupštine Bijelo Polje.

sjevercg