Ušće fest obilježio i 2019 godinu

Na lokalitetu Voljavac na ušću Bistrice i Lima i ove godine uspješno organizovan nezaboravan rok spektakl. Ušće fest 2019 nastavlja tradiciju najposjećenijeg festivala na sjeveru Crne Gore.

Ove godine koncertni program pratilo više 5000 ljudi.
Na Ušću je ove godine nastupio i publiku oduševio Isak Šabanović mladi talentovani bjelopoljac. Zatim je nastupila Akademia iz Bara i ostavila veliki pečat na festival, vokalno i instrumentalno pokazali su veliko umijeće a publika je zajedno sa njima pjevala sve obrade pjesama.
Poslije uvodnih bendova došao je na red nastup glavnih zvijezda večeri Djordje David i Ivana Peters. Djordje David je velikom energijom pokrenuo posjetioce i svi su na već prvim taktovima pjesama pjevali u glas sa ovim popularnim izvođačem, trenutak kada je na binu izašla Ivana Peters Negativ krenule su snažne ovacije a onda je zapjevao jedan od najboljih vokala bivše Jugoslavije.
Za kraj kraljevi roka Plavi orkestar i Saša Lošić, učinili su da se Ušće fest pamti i iščekuje do sledećeg ljeta 2020.godine..
Ocjena svih da je organizacija podignuta na viši nivo, da je sve u pogledu saobraćaja i bezbjednosti bilo besprekorno. Uređen i osvjetljeni prelazni put i tehnička efikasnost organizatora posebno je ostavila utisak na posjetioce.
Poseban doprinos cjelokupnoj organizaciji dali su pripadnici Uprave policije i Komunalne policije Opštine Bijelo Polje
Pokrovitelji festivala bili su Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje.