Uručena priznanja najboljima u bjelopoljskom sportu

Uručena priznanja najboljima u bjelopoljskom sportu

Udruženje sportskih novinara Bijelog Polja na čelu sa Milovanom Novovićem i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju na čijem je čelu Marko Maslovarić priredili su danas svečanost na kojoj su uručena priznanja najboljima u bjelopoljskom sportu.

Nagradu najboljem sportisti Bijelog Polja za 2018. godinu Ljubomiru Popoviću, odbojkašu Jedinstva i reprezentativcu Crne Gore uručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović. Nagrada  za najbolji sportski kolektiv pripala je OK Jedinstvo, osvajaču Kupa i Prvenstva Crne Gore i učesniku Lige šampiona.

Nagradu za najboljeg  trenera za proteklu godinu zavrijedio je Osman Erović, trener AK Jedinstvo i selektor reprezentacije Crne Gore. Najperspektivniji sportista je Risto Drobnjak, nagrada za najboljeg sportskog radnika uručena je Slobodanu Šebeku, sportskom direktoru OK Jedinstvo.

Mladi sportisti koji su ostvarenim rezultatima u prošloj godini skrenuli pažnju na sebe i dobili priznanja su košarkaš Vasilije Vučinić, rukometaš Nikola Jelić, atletičari Boris Vujošević i Edin Erović, fudbaler Rijad Džafić, rukometašica Ema Kolić, džudiskinja Kristina Milićević, bokseri Zdravko Vlaović i Darko Mrdović. Priznanje u ovoj kategoriji dobio je i novi član Paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Adnan Kujović.

Posthumno, priznanje za zasluge u doprinosu razvoja bjelopoljskog sporta pripalo je Nebojši Miloševiću, košarkašu koji je ponikao u Jedinstvu, a kasnije bio istaknuti igrač većeg broja klubova i košarkaški funkcioner.

Predsjednik Smolović je na današnjoj svečanosti istakao da će Opština nastaviti sa značajnim ulaganjima u sport, a  uz podršku Vlade Crne Gore nastavićemo da razvijamo sportsku infrastrukturu.

-Nijesu nam sportski rezultati isključivi cilj, već  da obezbijedimo kvalitetnu infrastrukturu za mlade sportiste, pa će rezultati uslijediti, ističe Smolović.

Predsjednik Udruženja sportskih novinara Bijelog Polja Milovan Novović  kazao je da je  Bijelo Polje grad sporta i rasadnik talenata.

-Lokalna uprava izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta, koja su veća od mnogih opština ne samo u Crnoj Gori nego i u okruženju.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor