URA Pljevlja: Učinak DPS vlasti u Pljevljima ispod neutalne nule

0
233

Česta saopštenja pljevaljskog DPS-a i njihova prazna neuka pisanija jasno pokazuje kakva panika vlada među njima sa sve većim približavanjem lokalnih izbora. Jasno je njima da će sa svojim gradonačelnikom koji je po zadatku stigao iz Podgorice tražiti nova radna mjesta. Ono što je tragikomično je da su i sami počeli kroz saopštenja iskazivati svoju nemoć da realizuju bilo kakav kapitalni projekat koji život znači.

Tako gradonačelnik Pljevalja u obraćanju medijima saopštava : ” Lokalna uprava čini sve da najvažnijim adresama u ovoj državi objasni taj problem kako bi povećali izvorne prihode i realizovali kapitalne investicije “.

Ovu žalopojku mogao je gradonačelnik završiti kontastacijom da njegovi partijski gospodari iz Podgorice ne daju ni pet para za probleme građana Pljevalja. Neće da kaže da je od marta mjeseca Vladi upućen zahtjev za usaglašavanje iznosa ekološke takse kako bi povećali budžetske prihode kao i za početak izgradnje Mini toplane i da odgovora, bez obzira na dvocifren broj sjednica Vlade, još nema.

A gospoda iz pljevaljskog DPS-a bi se mogli prisjetiti šta su obećali kad su dolazili na vlast. Ako su zaboravili da ih posjetimo da su prioritetno obećali rješavanje ogromne nezaposlenosti po čemu su Pljevlja lider u republici kao i prioritetno rješavanje ekonomskih, socijalnih, ekoloških i zdravstvenih problema građana.

Ali umjesto izgradnje novih proizvodnih pogona, izgradnje pogona za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići da grad sa svakom jačom kišom mjesecima ne bi ostajao bez pitke vode, izgradnje Mini toplane, gradskog bazena i mnogih drugih kapitalnih projekata koji život znače, svu svoju pažnju usmjeravaju na servisne aktivnosti, kulturu i sport.

Valjda misle da će građani Pljevalja kroz skupo plaćene pjesme i igre zaboraviti svoje životne probleme. Zbog toga tolika panika u redovima lokalnog DPS-a jer je očito da su od strane svojih partijskih drugara u Vladi Crne Gore ostavljeni na cjedilu i da im građani neće oprostiti njihova prazna obećanja, kazali su na kraju u svom saopštenju iz URE koje je dostavljeno Portalu sjevercg.