Duško Marković i Vlada kojom upravlja, na zadnjoj sjednici pred odlazak na godišnji odmor donijela je skandaloznu odluku koja otkriva karakter nelegitimnog režima, dodijelivši Opštinama Cetinje i Ulcinj po 300.000 eura pomoći iz državne rezerve.

Sada je kristalno jasno da se u opštinama gdje će se održati loklani izbori prije nove godine, kupuje politička podrška čime je afera “Snimak” sa sjednica DPS-a preseljena na sjednice Vlade Crne Gore. Umjesto DPS- a sada Vlada poprima elemente  organizovane kriminalane grupe, koja smišlja, planira i realizuje kupovinu glasova, konkretno u opštinama Cetinje i Ulcinj.

Jasno je i zašto su i rebalansom budžeta tražili uvećanja budžetske rezerve, da bi iz iste linije finansirali izbore, umjesto da ona služi kao linija za vanredne situacije.

Za nas u pokretu URA ovo je svojevrsni skandal, nastavak katastroflane politike kupovine ljudskih duša i trgovanja lošim životnim stadardom građana. Ovim je Marković pokazao da može nadmašiti neprevaziđenog  Zorana Jelića kada je u pitanju glavna uloga u novoj epizodi “Snimka”.

Prvo je politika DPS-a i njegovih satelita opelješila svaku opštinu u Crnoj Gori, dovela ih na prosjački štap, a sada im navodno velikodušno vraća donacijma iz budžetske rezerve i to isključivo pred izbore. Koliko nam je poznato na Cetinju i Ulcinju, na svu sreću, nije bilo nikakvih elementarnih nepogoda (osim ako u to ne ubrajamo aktuelnu vlast u tim opštinama). Stoga namjera nije da pomognete jer ste to mogli uraditi i ranije, već je cilj kupovina glasova, stranaka i lidera. Pokret URA podsjeća da je Ministratvo finansija ranije odbilo da Opštini Ulcinj odobri novi kredit, zbog lošeg upravljanja javnim novcem. Sada  je Marković odlučio da im pokloni sredstva kupujući na taj način Cungua i ostalu kamarilu kako za naredne lokalne  izbore, tako vjerovatno i za predsjedničke. Strah od brutalnog poraza na Cetinju ih je prvo natjerao da četiri mjeseca pred izbore usvoje Zakon o prijestonici iako se on pominjao godinima, a sada da im omogući pomoć iz budžetske rezerve u iznosu od 295.000 eura, vjerovatno zbog “brige” za građane. Tek podsjećanja radi, Bogdanović i Cungu potpisnici su ugovora u aferi “Copyright” sa akterima budvanskih   oragnizovanih kriminalnih grupa, pa stoga ne čudi sto Markovićeva Vlada ima poseban senzibilitet prema njima.

Pokret URA je siguran da ovaj novoosmišljeni “budžetski udar” neće pomoći DPS-u i satelitima da zadrže vlast u ovim opštinama, a obećavamo javno da ćemo nakon što se u Crnoj Gori uspostavi legitimna i na ustavu zasnovana vlast, založiti za procesuiranje svih onih koji su učestvovali u ovim manipulaicijama. Založićemo se i da se ovakva djela, poznata kao produžena afera “Snimak” moraju tretirati kao oragizovani kriminal, kazali su na kraju saopštenja koje je dostavljeno Portalu sjevercg iz ove partije .