Upravni sud Crne Gore je na osnovu tužbe koju je podnijela NVO,,Euromost”poništio odluku Skupštine Opštine Bijelog Polja o imenovanju Savjeta lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje,broj 02-12227 od 30.12.2016 donijetu na sjednici Skupšine Opštine Bijelo Polje,30.12.2016 godine,kazali su u Euromost-u i dodali.

        foto:Radio Bijelo Polje                                                        Članovi Savjeta RBP

,,Tom odlukom, imenovani su članovi Savjeta lokalnog javnog emitera Radia Bijelo Polje,Rajko Stevović,Nebojša Knežević,Nejra Mekić,Uroš Vukićević i Lejla Džanković. Iz Euromost-a su kazali, da je presuda jasan odgovor svima u Opštini Bijelo Polje naročito odbornicima lokalnog parlamenta, da nećemo dozvoliti da prodje ni jedna nezakonita odluka, koja nije sprovedena u skladu sa Zakonom”.

,,Takodje, pozivamo sve odbornike u Lokalnom parlamentu koji ne vrše vlast, ako smatraju da je bilo kakva odluka donesena na nezakonit način, da iskoriste svoje pravo da tu odluku ponište kroz državne institucije i ova presuda je samo dobar primjer da svaka nezakonita odluka ne može proći,bez obzira da li neka politička partija imala većinu ili ne u lokalnom parlamentu”.

         Presuda Upravnog Suda

,,Odmah se moraju poništiti i sve nezakonite odluke koje je donio ovaj Savjet nakon njegovog izbora, ujedno mora Skupština Opština Bijelo Polje raspisati novi Javni poziv za izbor novih članova Savjeta, koji će biti u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima i Odlukom lokalnog palamenta o organizovanju lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje”.

,,Sadašnji Savjet je prekršio  i Zakon kao i Odluku o organizovanju lokalnog javnog emitera Radija Bijelog Polja, član 13 gdje su bili obavezni da biraju ovlašćenog revizora periodičnih i godišnjih obračuna i usvajaju izvještaje revizora a što isti nijesu uradili, već se brane time da su oni 25.01.2012 godine donijeli Odluku da nije potrebno da biraju revizora, a što su se postavili iznad i odluke Skupštine Opštine Bijelo Polje kao i Zakona o elektronskim medijima”.

                Rješenje o dostavljaju informacije

,,Ovu informaciju nam je nakon četiri mjeseca i rješenja Agencije za slobodan pristup informacijama Euromost-u, dostavio direktor ovog Radija, Dragić Rabrenović. Sada su gradjani Bijelog Polja ostali ne informisani,  kako je ovaj radio utrošio 700 hiljada eura njihovih sredstava tokom petogodišnjeg mandata ovog istog Savjeta, koji je nezakonitom odlukom bjelopoljskog lokalnog parlamenta ponovo bio izabran, kaže se u saopštenju koje je dostavljeno Portalu sjevercg.