“Uprava za šume javno saopštava da će podnijeti krivičnu prijavu protiv V.M. za napad na službeno lice i očekujemo da će nadležne institucije u što hitnijem roku reagovati i procesuirati odgovorno lice kako bi naši zaposleni bili sigurni”

Uprava za šume saopštila je danas da najoštrije osuđuje napad na šumara iz Nikšića Želimira Krivokapića (22), koji se dogodio u mjestu Jasenovo polje, u nedjelju ujutru 15. avgusta 2021. godine, oko 8 časova i 20 minuta, na radnom mjestu, od strane izvjesnog V.M.

“Naš šumar je kompletan nemili događaj prijavio policiji gdje je detaljno objasnio šta se dogodilo. Naime, kako je već i javno saopštio šumar Krivokapić za Dnevne novine Dan, izvjesni V. M. mu je zadao više udaraca i prijetio da će ga ubiti, a povod za ovaj incident bilo je to što je nekoliko dana ranije naš šumar prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka i kontrole zaustavio brata tog Nikšićanina”, ističe se u saopštenju Uprave za šume.

Oni su dodali da je u mjestu Jasenovo polje Krivokapić juče, kao reonski lugar, trebalo da zaustavlja i kontroliše kamione koji prevoze drva, kada se izvjesni V. M. se parkirao pored njega, nakon čega su uslijedile brojne uvrede i prijetnje, a potom i fizički napad na njihovog zaposlenog.

“Slučajni prolaznik koji se u tom trenutku našao na mjestu napada spasio je našeg šumara od daljeg nanošenja povreda, nakon čega je napadač pri odlasku nastavio sa psovkama i prijetnjama smrću upućenim Krivokapiću i njegovom kolegi. Nakon toga, naš šumar je odmah pozvao policiju koja ga je po dolasku na mjesto napada prevezla u bolnicu, gdje su mu i konstatovane vidne povrede, a o kompletnom događaju obavješteno je i Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću”, piše u saopštenju Uprave za šume.

Iz Uprave za šume su poručili da oni nisu kolektiv koji će tolerisati ovakve incidente te da najihovi zaposleni moraju biti sigurni i bezbjedni na svom radnom mjestu.

“Iz tih razloga, a duboko razočarani ovakvim ponašanjem lica V.M., Uprava za šume javno saopštava da će podnijeti krivičnu prijavu protiv lica V.M. za napad na službeno lice i očekujemo da će nadležne institucije u što hitnijem roku reagovati i procesuirati odgovorno lice kako bi naši zaposleni bili sigurni. Ovakvi i slični napadi na Upravu za šume i njene zaposlene neće nas odvratiti od savjesnog i odgovornog obavljanja naših radnih obaveza, posebno kada je u pitanju kontrola i sve neregularnosti koje se tom prilikom utvrde biće blagovremeno procesuirane”, poručili su iz Uprave za šume.

Izvor: Vijesti.me