PALI PRVI OTKAZI

Uprava Barselone se raspada

Žordi Mestre podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Barselone nakon što se nije slagao s ostalim članovima uprave kluba u vezi s Nejmarovim transferom u katalonski klub.

Nejmar se usko povezuje s povratkom u Barselonu, a Mestre se, kao i prvi potpredsjednik kluba Žordi Kardoner, ne slaže s njegovim povratkom. Nedavno je Kardoner otkrio šta misli o Nejmarovom povratku.

“Istina je da se Nejmar želi vratiti u Barselonu, no mi ne razmišljamo o potpisivanju ugovora s njim. O toj temi se i ne razgovara. Postoje mnoge stvari koje nam se nijesu svidjele kada je riječ o njegovom odlasku u PSŽ, mnogo stvari koje smo trebali riješiti. Morate krenuti dalje, ljudi govore da smo potpisali ugovor s Nejmarom, a mi nijesmo potpisali ništa. Nijesmo ni održavali kontakt s njim. On i mnogi drugi fudbaleri žele igrati za Barselonu, nije mi iznenađenje to što se želi vratiti. Događalo se to i ranije, neki su odlazili i vraćali se, Sesk Fabregas, Žerar Pike. Nejmar je odličan igrač, ali morate uzeti u obzir okolnosti u kojima je otišao kako biste znali da li će te glasine postati stvarnost jednog dana”, izjavio je Kardoner.

Nakon neslaganja s ostalim čelnicima kluba u vezi s Nejmarovim povratkom u Barselonu, Mestre je odlučio podnijeti ostavku pa ga mediji u Španiji nazivaju “prvom Nejmarovom žrtvom”.

No, prema pisanju španske Marce, Nejmar nije jedini zbog kojeg je došlo do svađe među čelnicima Barselone, a slična dilema bila je i u vezi s Grizmanovim transferom, kojem pojedini čelnici zamjeraju što je 2017. godine odbio Barselonu i takođe ga ne žele vidjeti u timu.

“Blaugrana” će tokom ljetnog prijelaznog roka, bez obzira na sve, pokušati dovesti Nejmara i Grizmana u svoje redove, a vidjećemo kako će se to odraziti na ostale čelnike kluba.

Izvor: Klix.ba