“Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv I.Č. (25)”.

           Shutterstock

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su još jednu osobu koja je učestvovala u aktiviranju eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat „Barley pub“, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Podsjećamo da su V.N. i I.Č., kako se sumnja, zajedno sa za sada nepoznatim osobama, 29. marta 2021. godine dejstvom podesnog sredstva polomili staklo na vratima ugostiteljskog objekta, te aktivirali eksplozivnu napravu – ručnu bombu koja je pričinila materijalnu štetu unutar ugostiteljskog objekta „Barley pub”.

“Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv I.Č. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On se nalazi u UIKS zbog drugog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je policija zbog ovog događaja od 29. aprila lišila slobode V.N. (23).

Iz Uprave policije navode da policijski službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i požara eksplozija i havarija nastavljaju sa aktivnostima na ovom predmetu sa ciljem identifikacije ostalih izvršilaca ovog djela.