Slavna pjevačica Ejmi Vajnhaus preminula je prije gotovo osam godina, a njen otac Mič najavljuje da će krajem naredne godine organizovati specijalnu turneju.

“Ejmi Vajnhaus je izviždana od publike u Beogradu, srpskoj prijestonici, nakon nastupa pod dejstvom alkohola. Koncert je trebalo da označi početak njene evropske turneje, ali to nije bio nastup kojem se nadalo dvadeset hiljada fanova”, piše u izvještaju dopisnika Marka Lovena, koji je danas najčitanija i najkomentarisanija vijest na cijelom sajtu BBC-ja. “Otpjevala je nekoliko deonica napornih za slušanje, prije nego što se saplela na sceni i u jednom trenutku bacila mikrofon na pod”, opisao je novinar ove kuće nastup Ejmi Vajnhaus u Beogradu.

Višestruka dobitnica Emi nagrade, koja je imala samo 27 godina kada je umrla, “izvešće” digitalno remasterizovane aranžmane ispred benda koji će svirati uživo i imaće i prateće pjevačice, piše britanski Metro.

Engleska zvijezda pronađena je mrtva u svom stanu u sjevernom Londonu, prenijeli su svjetski mediji tog 23. jula 2011.

“Ovo je ispunjenje sna za nas”, rekao je Ejmin otac i dodao:

“Vidjeti je opet kako pjeva je nešto što ne može rečima da se opiše. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i ono što je ostavila za sobom je neprocjenjivo”.

Prihodi od prodaje karata će otići u Fond Ejmi Vajnhaus, koji su osnovali članovi porodice nakon smrti pjevačice.

“Fanovi su tražili nešto novo od Ejmi, ali zaista nema ničeg novog. Smatramo da ćemo ovim koncertom zadovoljiti fanove, a prikupićemo i dodatna sredstva za Fond”, rekao je Mič.

Postojala je sumnja u organizaciju ovakve turneje, a jedan komentar njenog obožavaoca to dobro sumira:

“Ne znam kako se osjećam u vezi sa ovim najavljenim nastupom”.

Jednom obožavaocu se ideja nikako ne sviđa, pa je na Tviteru napisao:

“Ova hologram turneja je veoma loša ideja. Zar niste dovoljno zaradili njenim izrabljivanjem dok je bila živa?”

Velika većina njenih fanova ipak je oduševljena idejom, te napominju da će pratiti ovu turneju Ejmi Vajnhaus.

Iako ova tehnologija još ne dozvoljava hologramu da se kreće kroz scenu, očekuje se da će nastup, koji je planiran za kraj 2019. godine, trajati od 75 do 100 minuta.

Izvor: AntenaM