Dogovoreno je formiranje zajedničke komisije Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane radi što skorijeg okončanja formalno-administrativnih poslova u cilju stvaranja uslova za izgradnju stambenih objekata, kaže predsjednik Opštine Igor Golubović

PLjEVLjA – Bivši ministar odbrane Predrag Bošković prije godinu i po dao je obećanje da će do avgusta ove godine biti izgrađeni stanovi za pripadnike vojske i policije na lokaciji Mali logor u Pljevljima, ali do relizacije još nije došlo. Tokom nedavne posjete ministarke odbrane Olivere Injac, predsjednik Opštine Igor Golubović saopštio je da još uvijek nijesu riješeni formalno-aministrativni poslovi.

– Dogovoreno je formiranje zajedničke komisije Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane radi što skorijeg okončanja formalno-administrativnih poslova u cilju stvaranja uslova za preuzimanje objekata u DUP-u Veliki logor i uslova za izgradnju stambenih objekata u DUP-u Mali logor – kazao je Golubović.

Početkom 2020. godine, tadašnji ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je da će gradnja stanova brzo početi i naložio je da se poruše postojeći vojni magacini kako bi se oslobodio plac za gradnju stanova. Međutim, nakon rušenja objekata došlo je do naglog zastoja u radovima, odnosno davani su novi uslovi i pomjerani rokovi. Prema prvobitnom obećanju, pripadnici Vojske i policije trebalo je da se usele u stanove ove godine i trebalo je da bude izgrađeno 50 stambenih jedinica.

image

IGOR BOJOVIĆ-B.JE.

– Građani Pljevalja su svjedoci svih neispunjenih tridesetogodišnjih obećanja bivšeg režima, pogotovo u predizbornim periodima. Jedna od poslednjih predizbornih “šarenih laža” DPS-a je izgradnja zgrade za potrebe rješavanja stambenih potreba pripadnika VCG. Naravno, kao i za mnogo projekata dosad, izgradnja nove bolnice, izgradnje zgrade za penzionere, puta Kosanica – Bobovo, toplifikacije i sl. Nije se otišlo dalje od medijskih spinova i isprazne predizborne retorike – kaže odbornik Demokrata Igor Bojović uz pojašnjenje da se sada najbolje može vidjeti kako su predstavnici DPS-a manipulisali građanima.

Ko nema riješeno stambeno pitanje, on je ugrožen

– Na novim vlastima, kako državnoj tako i novoj opštinskoj, biće zadatak da pokrenu jedan niz projekata, između ostalog i zgradu za pripadnike VCG, kako bi i oni živjeli život dostojan čovjeka – kaže odbornik Igor Bojović i dodaje da pripadnici Vojske i policije imaju izuzetno niska primanja.

– Sasvim je sigurno da su oni policajci i vojnici koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a pritom školuju djecu van Pljevalja, materijalno veoma ugroženi ljudi – ističe Bojović.

Bojović ističe da je dobar početak to što DPS ide u politčku prošlost, te da je neophodno postaviti ozbiljno pitanje i za druga data obećanja građanima Pljevalja od strane bivše vlasti

 

Izvor: Dan