Policija je u Ulcinju podnijela krivičnu prijavu protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja, saopšteno je Portalu Analitika iz UP.

foto:portalanalitika

Sumnja se da su J.Z, A.H, A.D. i H.P. tokom održavanja turnira u malom fudbalu u jednoj osnovnoj školi u Ulcinju, u metalnom kavezu dopremili i držali divlju životinju, vuka.

Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se, nakon uvida u spise predmeta izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela i naložio da se krivična prijava podnese u redovnom postupku.

Takođe, o događaju je obaviješten i veterinarski inspektor koji će preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja.

Osim toga, ulcinjska policija je rasvijetlila tri teške krađe koje su izvršene na štetu tri pravna lica na području naselja Donji Štoj u Ulcinju.

Policijski službenici su lišili slobode J.C. (29) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela teška krađa i uz krivične prijave ga priveli nadležnom tužilaštvu.

On je, sumnja se, iz ugostiteljskih objekata i marketa otuđio ukupno oko 600 eura, tri mobilna telefona, lap top, 100 paklica cigareta i određenu količinu alkoholnog pića, kazali su iz Uprave policije.

Izvor:PortalAnalitika