Ulaganje u vodovodnu infrastrukturu oko 102.000 eura

DOO Vodovod tokom ovog ljeta zamijeniće vodovodne cijevi i cijevi za fekalnu kanalizaciju u pet gradskih ulica. Ukupna vrijednost radova je 101.066.18 eura.

Radovi su završeni ili su pri kraju u dvije gradske ulice, Zekerijaha Ćinare, gdje je ukupna vrijednost radova iznosila 5.270.50 eura i u ulici Tanasija Pejatovića gdje je ukupna vrijednost radova iznosila 14.936.77 eura.

Potpisan je ugovor sa Opštinom Pljevlja kao investitorom o kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže i fekalne kanalizacije u još tri gradske ulice. Radovi su počeli u ulici Narodne omladine, od Zelengore do ulice Voja Đenisijevića a ukupna vrijednost radova je 24.752.12 eura.

Vodovodna mreža i mreža fekalne kanalizacije biće zamijenjena i u ulici Mirka Pejatovića a ukupna vrijednost radova u toj ulici iznosi 27.168.43 eura.

Za ovu godinu planirano je da se izmijeni vodovodna mreža i mreža fekalne kanalizacije i u Sarajevskoj ulici a vrijednost tih radova iznosiće 28.938.36 eura.

Investitor radova je Opština Pljevlja a DOO „Vodovod“ ima rok da završi radove 30 dana od početka izvođenja radova.

Treba napomenuti da je DOO „Vodovod“ završio radove  u ulici Zekerijaha Ćinare i Tanasija Pejatovića prije roka. Radovi u ovim ulicama su počeli 15. jula a kompletni radovi biće završeni nedelju dana prije ugovorenog roka.

Svi radovi izvode se po dinamici i u dogovoru sa Opštinom Pljevlja kao investitorom, zbog toga što će nakon završetka i izmjene vodovodne mreže i mreže fekalne kanalizacije ove ulice biti kompletno presvučene novim slojem asfalta.

Izvor: PV informer