Nacionalni park Durmitor je uz angažovanje firmi „Crnogarputa“ i „Tara River Ekspresa“ uklonio gume iz tunela kod rijeke Ljutice, 10. maja 2019. godine.

Naime, preduzeće Crnagoraput je angažovalo kamion za transport guma iz tunela kod Ljutice u Kanjonu Tare, utovarnu mašinu obezbijedila je firma „Tara river ekspres“ i uz značajno fizičko angažovanje 10 radnika Nacionalnog parka Durmitor, realizovana je akcija uklanjanja guma iz ovog objekta.

Nacionalni parkovi Crne Gore se zahvaljuju svim učesnicima akcije koji su uz velike napore uspjeli da na najbolji način realizuju akciju uklanjanja otpada iz ovog objekta. U cilju očuvanja bogatih prirodnih vrijednosti, Nacionalni parkovi Crne Gore pozivaju predstavnike privrede i sve one koji žele da daju svoj doprinos u očuvanju zaštićenog područja da pomognu u osmišljavanju sličnih aktivnosti. Takođe apeluju na svijest građana, posebno onih koji gravitiraju NP Durmitor, da se odgovorno odnose prema istom i bacaju otpad isključivo na mjesta namijenjena u te svrhe.

Samo odgovornim odnosom svih građana prema zaštićenoj prirodi možemo doprinijeti njenom trajnom očuvanju i unaprjeđenju za sve buduće generacije.

izvor: Portal Analitika