Završen protest:Majke se razišle nakon blokade ulica

0
579

Nakon što su poslanici u Parlamentu ukinuli naknade za majke, korisnice koje su organizovale protest ispred Skupštine negodovale su zbog takve odluke.Nakon što su poslanici u Skupštini izglasali ukidanje naknada majkama sa troje ili više djece, žene koje su protestovale isred parlamenta pokušavale su da sruše zaštitnu ogradu, nakon čega se jedan dio korisnica uputio u protestnu šetnju, kako bi blokirale saobraćaj kod Hotela Hilton i kod Blažovog mosta. Nakon duže blokade, majke su se povukle sa ulica.

Podsjetimo, korisnice naknada, nezadovoljne usvajanjem Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda, pokušavajući da probiju ogradu ispred crnogorskog parlamenta, pripadnike policije polivale su vodom.

Nakon toga, jedan dio majki se uputio ka raskrsnici ispred Hotela Hilton, gdje su posijedale po ulici i blokirale saobraćaj, dok je drugi dio blokirao Blažov most.

Majke sa troje i više djece poručile su ranije da će organizovati nove proteste.

Crnogorski parlament prihvatio je zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece provele su noć ispred Skupštine.