Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Sportsko – ribolovnim klubom Podgorica, u proteklih 15 dana zatekla je u nelegalnom izlovu ribe četiri osobe. U istom periodu privremeno su oduzeli dva plovila, dva vanbrodska motora, električnu sondu, električni pretvarač i akumulator, 14 mreža i pari sa 80 udica.

Kako podsjećaju u saopštenju NP Skadarasko jezero, između Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Sportsko – ribolovnog kluba Podgorica potpisan je Sporazum o saradnji, kako bi kroz zajedničku, ali i saradnju sa drugim subjektima, radili na efikasnijoj zaštiti ribljeg fonda i suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti na prostoru NP Skadarsko jezero.

“Pored aktivnosti na sprečavanju nelegalnog izlova ribe zaposleni u Službi zaštite, u saradnji sa inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma, procesuirali su 17 prijava zbog nelegalog prevoza turista u NP Skadarsko jezero. Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obavlja kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kulturnih vrijednosti parka. Građani ovoj službi mogu prijaviti sve nezakonite aktivnosti na broj 067/424-318”, ističu u Službi zaštite NP.