Tokom kampanje „Kad pijem ne vozim“ uhapšeno je 196 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkoloha u koncentraciji većoj od 1 g/kg, saopšteno je iz Uprave policije.

Završena je zajednička kampanja „Kad pijem ne vozim“ Uprave policije i Pivare „Trebjesa“. Ona je sprovođena sa ciljem podizanja svijesti vozača o opasnostima koje nosi vožnja pod dejstvom alkohola. Tokom kampanje pripadnici policije su podijelili vozačima 3.000 osvježivača vazduha sa logom kampanje kao preventivni dio kampanje”, navode iz policije.

Službenici saobraćajne policije su, kako ističu, kontrolisali 9.397 vozača, od čega je pod uticajem alkohola zatečeno 846 vozača, kojima je izdato 318 prekršajnih naloga i podnijeto 538 prekršajnih prijava, dok je 13 vozača odbilo alkotestiranje, a njih 16 poricalo rezultate alkotestiranja i tražilo analizu krvi.

“Tokom kampanje lišeno je slobode 196 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkoloha u koncetraciji većoj od 1 g/kg”, navode u saopštenju.

Iz policije apeluju na sve vozače da budu savjesni i ne upravljaju vozilom kada su konzumirali alkohol bez obzira na koncetraciju alkohola u krvi, čime će preduprijediti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda i time zaštititi svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Izvor:RTCG