Beranska policija juče je uhapsila Bjelopoljce N.N.(26) i N.S.(25) kada je u vozilu u kome su se nalazili pronašla 1,3 kg heroina.

Iz policije su naglasili da su u toj akciji, nazvanoj “Haski”, zaustavili “Renault Scenic” kojim je upravljao N.N, dok je suvozač bio N.S.

“N.S. je, kada je ugledao policijske službenike odbacio od sebe pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koje je tom prilikom prosuo pored vozila. Praškasta meterija je izuzeta sa lica mjesta. Ukupno je pronađeno i izuzeto oko 1,3 kg praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji”, kazali su iz policije.

Pronađenadroga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici koji je naložio da se N.N. i N.S. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz UP.