Policija je u Baru uhapsila V.P. (34) zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje. Uhapšen je i R.D. (38) iz Bijelog Polja zbog sumnje na zloupotrebu droga, kao i Baranin M.B. koji se sumnjiči za sedam krađa.

Kako ističu u saopštenju Uprave policije, sumnja se da je V.P. na bankomatu jedne banke kreditnom karticom oštećenog lica iz Ulcinja izvršio dvije transakcije u iznosu od po 200 eura.

On je u zakonskom roku sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Osim toga, barska policija je kontrolisala lice R.D. (38) iz Bijelog Polja i pronašla i oduzela 31 tabletu buprenofin koji se nalazi na listi opijata.

“R.D. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, navode u policiji.

Kako dodaju, nakon višednevne opservacije i preduzimanja planskih aktivnosti, u Baru u Ulici 24. novembra, policijski službenici su zatekli bezbjednosno interesantno lice M.B. (30) iz Bara, u momentu dok je podesnim sredstvom pokušavao da obije putničko motorno vozilo.

“Daljim preduzimanjem mjera i radnji pripadnici policije su došli do sumnje da je M.B. u protekla dva mjeseca na teritoriji Bara, upotrebom podesnog sredstva izvršio obijanje još šest vozila iz kojih je otuđivao vrijedne predmete i novac. On je lišen slobode zbog sumnje da je počinio sedam krivičnih djela teška krađa”, navodi se u saopštenju.

Izvor:RTCG