Službenici Uprave policije u Tivtu su lišili slobode dvije osobe koje su sinoć upotrijebile vatreno oružje a kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, pričinjena je materijalna šteta na vozilu i stambenoj zgradi – saopšteno je iz UP.

‘Sinoć oko 22.30 časova policiji je prijavljeno da je u naselju Seljanovo došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta policija je zatekla tri osobe i to, bezbjednosno interesantna lica D.J. (36), Ž.K. (46) i D.P. (38). Oni su izjavili da je nepoznato lice u njihovom pravcu, u trenutku parkiranja vozila, ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, uviđajem je na licu mjesta pronađeno pet pištoljskih čaura, konstatovana su oštećenja na vozilu i na stambenoj zgradi.

”Brzom i efikasnom akcijom policije pronađen je L.Ž. (20) iz Tivta kod kojeg su pronađena dva pištolja i lovačka puška. Preduzetim aktivnostima policija je došla do sumnje da se N.T. (27) iz Tivta može dovesti u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela.

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru slobode su lišeni N.T. i L.Ž. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, o događaju je obavješten i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o konačnoj kvalifikaciji događaja”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: portalanalitika.me