Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga S.M. (47) stradali su u požaru koji je izbio rano jutros u kući u rožajskom naselju Besnik, saopštila je Uprava policije. Zbog sumnje da je podmetnula požar, uhapšena je bivša supruga stradalog Murića.

Dežurna služba OB Rožaje je jutros oko 06,15 časova obaviještena da je došlo do požara na porodičnoj kući u kojoj žive S.M. (61) i S.M. (45). Policijski službenici su upućeni na lice mjesta. Konstatovali su da se unutra nalaze dva beživotna tijela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako dodaju policijski službenici ubrzo su došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je požar podmetnula Safija Murić.

”Službenici OB Rožaje su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do saznanja da se Safija Murić autobusom uputila ka Podgorici. Službenici OB Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autubus na području Kolašina i lišili slobode Murić

Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je Murić požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je Sulejman Murić živio sa Sedinom Mucović, a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su njih dvoje spavali i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla”, ističe se u saopštenju.

Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

”Beživotna tijela Murića i Mucović biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije. Službenici OB Rožaje će osumnjičenu Murić u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo”, zaključuje se u saopštenju.