Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.K. (34) iz Podgorice, zbog sumnje da je prije pet dana, na štetu I.P. (32), takođe iz Podgorice, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Naime, u autoperionici, čiji je M.K. vlasnik, a koja se nalazi u ulici Janka Đonovića u Podgorici, je u petak, 05. maja 2017. godine, došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojoj je I.P. zadobio jednu prostrelnu ranu u predjelu desne lopatice.

I.P. je pružena medicinska pomoć u Urgentnom bloku KCCG a policijski službenici su, ubrzo nakon prijave da je u prostorije ove ustanove dovezeno lice sa povredom nastalom upotrebom vatrenog oružja, došli do saznanja o identitetu M.K. kao lica za koje se sumnja da je izvršilo ovo krivično djelo.

M.K. je bio u bjekstu i danas je lišen slobode.

I.P. je hospitalizovan i prema saznanjima koje posjedujemo nije životno ugrožen.

Osumnjičeni M.K. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.