Podgorička policija uhapsila je sugrađanina B.V. (35) zbog sumnje da je 11. juna, u ulici Radoja Dakića, na javnoj zelenoj površini aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu.

“Postupajući po prijavi da je u ulici Radoja Dakića u Podgorici 11. juna 2019. godine došlo do eksplozije, policijski službenici su izvršili uviđaj i izuzeli tragove sa lica mjesta radi vještačenja, kao i niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale rasvijetljavanjem ovog događaja. Operativnim i istražnim mjerama i radnjama policijski službenici su došli do sumnje da je B.V. (35) iz Podgorice u navedenoj ulici na javnoj zelenoj površini aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu koja je bila unaprijed pripremljena i udaljio se sa lica mjesta”, saopštila je Uprava policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.V. uhapsi i da mu se privede u krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.