Turski državljanin A.C.S. (31) uhapšen je danas u Ulcinju zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

 

U saopštenju se navodi da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj danas, 22. januara 2019. godine oko 00,10 časova, na magistralnom putu Ulcinj – Sukobin u mjestu Vladimirske Krute, zaustavili vozilo marke kojim je upravljao A.C.S., a u kojem se nalazilo 5 lica koja nijesu posjedovala lična dokumenta.

“Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da se A.C.S. prethodno dogovorio sa ovim stranim državljanima da ih za iznos od 250 eura po osobi preveze od Tirane do Podgorice. A.C.S. je, sumnja se, preuzeo strane državljane koji su mu tom prilikom platili 750 eura, potom ih dovezao do lokacije koja se nalazi u blizini Graničnog prelaza Sukobin, nakon čega su strani državljani ilegalno prešli državnu granicu između Republike Albanije i Crne Gore, mimo graničnog prelaza. Nakon izvjesnog vremena osumnjičeni je ova lica, kako se sumnja, preuzeo u mjestu Sukobin i oni su mu platili još 500 eura. Zajedno su nastavili put do Vladimirskih Kruta gdje su ih presreli policijski službenici”, navodi se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je obaviješten o ovom dogadjaju, naložio je da se A.C.S. liši slobode i da se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.