Crnogorska policija je postupajući na osnovu međunarodne potjernice Interpol Zagreb uhapsila Sašu Sinđelića (38) iz Srbije, svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine.

“Sinđelić je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana zbog izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog ubistva i krađe počinjenih na teritoriji Hrvatske”, saopšteno je iz Uprave policije.

Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godinu zbog ubistva Mirka Fotisa, po presudi Županijskog suda u Vukovaru.

Sinđelić je sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Srpski državljanin Saša Sinđelić 17. juna ove godine stigao je ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne prije

Nedavno je Apelacioni sud Crne Gore potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici, koji je odbio zahtjev Hrvatske, po upućenoj zamolnici, za izručenje Saše Sinđelića.

Podgorički Viši sud je ovu odluku donio 22. aprila, koju je nakon potvrdio i Apelacioni sud Crne Gore.

tnje da će biti ubijen.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori zbog progona u Srbiji.

“Vama je poznato iz štampe šta se dešavalo nakon što je svjedok saradnik dobio taj status i da je potvrđeno da je on govorio istinu. Nažalost, desilo se da je juče svjedok saradnik preko graničnih prelaza pobjegao u Crnu Goru i saopštio graničnim organima, odnosno MUP-u u Rožajama da traži politički azil jer je izložen progonu određenih struktura koje se nalaze u Srbiji i o čemu je govorio i želio da razgovara sa specijalnim policijskim timom. Mi ćemo vidjeti o čemu se radi, da li se radi o krivičnim djelima određenih lica”, rekao je Katnić nedavno.

izvor: Cdm