Teofit, monah manastira Vranjina uhapšen je rano jutros zbog tragedije koja se dogodila juče na Skadarskom jezeru, saznaje Portal Analitika.

Goran Kimpanov iz Zrenjanina, monah manastira Vranjina, uhapšen je rano jutros  zbog tragedije koja se dogodila na Skadarskom jezeru. Kako saznajemo, stavljeno mu je na teret teško djelo protiv opšte sigurnosti. Kimpanov će biti priveden državnom tužiocu u Podgorici.

”Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode G.K. (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u Manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. G.K. je juče, 03.02.2019. godine oko 15,00 časova, upravljao čamcem u rukavcu rijeke Morača i Skadarskog jezera, koji se usljed vremenskih neprilika, kod mjesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali, prevrnuo, dok se čamcu nalazilo osam lica bez propisane opreme – prsluka. Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je tijelo pronađeno, dok se za R.K, maloljetnom N.K. i D.V. traga”, saopšteno je Portalu Analitika.

Podsjetimo, četiri osobe utopile su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Jedno tijelo je pronađeno, dok se za ostalima, potraga nastavlja danas.

izvor: Portal Analitika