Jedinica za borbu protiv droga Centra bezbjednosti Bijelo Polje uhapsila je R.R (57) za kojeg se sumnja da se bavi prodajom kokaina. Osumnjičeni se tereti za tri krivična djela, a sudija za istragu mu je odredio zadržavanje do 30 dana.

“Operativnim radom kriminalistička policija je došla do saznanja da R.R. iz Bijelog Polja u svojoj porodičnoj kući vršu prodaju droge. Postupajući po naredbi sudije za istragu izvršen je pretres strana i drugih prostorija koje koristi R.R. u mjestu Resnik, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 90 grama kokaina, 250 grama smješe koja se koristi za miješanje sa kokianom radi dobijanju na količini, 110 komada tableta ksalol i rivotril, dvije lovačke puške, revolver, municiju i novac u iznosu od 7.630 eura za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje R.R. je tokom vršenja pretresa pokušao fizički da napadne policijske službenike i uputio ozbiljne prijetnje.

“O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se R.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je ovom licu odredio protiv u trajanju do 30 dana”, ističu u Upravi policije.

Izvor:RTCG