Policija je u Podgorici uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv O.O. (23) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Ilustracija (Pixabay) Ilustracija (Pixabay)

Kako je saopšteno iz Uprave policije, O.O. je na jednoj društvenoj mreži objavio post kojim poziva na okupljanje na peronima u blizini željezničke stanice u Podgorici.

“Podgorička policija je izašla na lice mjesta gdje je zatečeno oko 500 okupljenih građana i oko 200 zaustavljenih vozila, što je suprotno odluci Ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 13. marta 2020. godine, a odnosi se na privremene mjere za sprječavanje, unošenje u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja korona virusa zbog čega je između ostalih donijeta i mjera zabrana okupljanja stanovništva na otvorenim javnim mjestima”, saopšteno je iz policije.

Ranije danas je iz ODT-a saopšteno da je muškarac O.O. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Ovo lice će u zakonskom roku biti privedeno i sašlusano”, saopšteno je iz ODT u Podgorici.

Nakon salušanja državni tužilac ODT-a u Podgorici će donijeti odluku o daljem postupanju.

Izvor:RTCG