UEFA sjutra odlučuje: Njemačka ili Turska?

Izvršni komitet Evropske kuće fudbala sjutra će donijeti odluku o domaćinu Evropskog šampionata 2024. godine. Preostali kandidati su Turska i Njemačka. Obje zemlje vjeruju u trijumf, s tim što kladionice veće šanse daju Njemačkoj.

Kako javljaju svjetske agencije najveća prednost Njemaca jeste činjenica da u UEFA ne gledaju blagonaklono na miješanje politike u fudbal, a prvi čovjek Turske Redžep Tajip Erdogan i te kako voli da se miješa u sportska pitanja. S druge strane Turci tu činjenicu pokušavaju da pretvore u svoj plus, ističući kako je Erdogan mnogo uradio na razvoju tamošnjeg fudbala, prije svega kada je infrastruktura u pitanju.

Podsjetimo, Turska je bila kandidat za EURO 2008, 2012. i 2016. godine i svaki put izgubila trku, dok je Njemačka posljednji put bila domaćin EP 1988. godine. Poslije pada Berlinskog zida Njemci su organizovali samo Mundijal 2006. godine.

Naredni EURO 2020. godine biće održan u 12 gradova i 12 država, s tim da će sama završnica, polufinale i finale, biti odigrani na londonskom Vembliju.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor