Pojasnili su da će se projekat realizovati po modelu doniranja radova, tako što će cjelokupna sredstva obezbijediti pomenuto Udruženje, dok će Ministarsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pružati logističku i svaku drugu podršku koja bude potrebna

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić potpisala je danas u prostorijama Ministarstva Memorandum o saradnji sa Mentonom Kukićem, opunomoćenim predstavnikom Udruženja iseljenika iz Gusinja, sa sjedištem u Njujorku.

Ovaj Memorandum potpisan je u cilju realizacije projekta “Izgradnja školske zgrade JU OŠ “Džafer Nikočević”, u Gusinju, u selu Višnjevo, pojasnili su iz ovog resora.

Kako su kazali, Udruženje čiji su pripadnici bivši učenici Osnovne škole „Džafer Nikočević”, izrazilo je spremnost da bude donator ovog projekta, a samu inicijativu prihvatio je i direktor škole, Šerif Feratović.

Pojasnili su da će se projekat realizovati po modelu doniranja radova, tako što će cjelokupna sredstva obezbijediti pomenuto Udruženje, dok će Ministarsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pružati logističku i svaku drugu podršku koja bude potrebna.

“Procjenjuje se da će ukupni troškovi projekta iznositi 80.000 eura, a nova školska zgrada biće projektovana i izgrađena tako da ispunjava sve lokalne građevinske propise i da bude u skladu sa obrazovnim zahtjevima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će, saopštili su, nakon dostavljanja neophodne dokumentacije izdati potrebne saglasnosti za realizovanje ovog značajnog projekta.

Memorandum je potpisan u prisustvu direktora Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica Safeta Kalača.

 

Izvor: Vijesti.me