Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi  Plav,  po osmi  put zaredom organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, povodom obelježavanja godišnjice železničke nesreće, koja se dogodila na Bioči 23.01.2006.godine, ovaj put organizuju pod sloganom: „ Nećemo vas  zaboraviti – Bioča  2006“.

     Do 12 30  sati krv su dali 61 dobrovoljni davalac, a akcija je još u toku. Odaziv je kao i svake godine izuzetno visok u odnosu na broj stanovnika opštine Plav. Naše udruženje, koje je u junu 2017. godine dobilo plaketu Ministarstva Zdravlja Crne Gore za najaktivniji klub dobrovoljnih davaoca krvi u Crnoj Gori , akciju realizuje  uz pomoć Službe za transfuziju krvi Berane na čelu sa Dr Budimirom Ivanovićem , medicinskog osoblja Doma zdravlja Plav i koordinatora akcije Dr Kumrije Cikotić. Izuzetnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se masovno odazvali današnjoj akciji, kako bi davanjem krvi pomogli u spašavanju nečijeg života i otrgli od zaborava tragično nastradale putnike iz voza na mjestu Bioče 23.01.2006 godine.

Organizaciju akcije pomažu opština Plav, Crveni krst Crne Gore i ostali pravni subjekti, koji su  zainteresovani da davalaštvo krvi u Plavu i Crnoj Gori podignu na zadovoljavajući nivo, koji naša država treba dostići u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

U akciji davanja krvi učestvuju udruženja iz Gusinja, Andrijevice i Berana, a akciji su se odazvali i davaoci krvi  iz drugih opština sa sjevera Crne Gore.