U komunikaciji sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima učinićemo sve kako bi se zaštitili interesi fabrike, zaposlenih, a samim tim i Opštine Nikšić, kazao je predsjednik te opštine, Marko Kovačević.

Kovačević se danas sastao sa predstavnicima Sindikalne organizacije Željezare Tos Čelik Nikšić.

“Zahvaljujući na brzo upriličenom sastanku, sindikalci su upoznali predsjednika sa trenutnom situacijom u fabrici i sa činjenicom da su radnici od 4. maja na plaćenom odsustvu, sa primanjima u iznosu od 90% zarade”, saopteno je iz Opštine Nikšić.

Takođe, saopštili su da od vlasnika fabrike nemaju informacije o tome kada će početi proizvodnja i kakva će biti sudbina 270 zaposlenih.

Kovačević je, ističući svoju zabrinutost za dalji razvoj situacije u fabrici, kao i sami status radnika, naglasio, da će u njemu i lokalnoj upravi imati partnere za traženje rješenja i ponovno pokretanje proizvodnje u Željezari, koja je između ostalog i simbol našeg grada.

Saopštavajući da rješavanje ovog problema prevazilazi okvire nadležnosti lokalne uprave, predsjednik je istakao da će svakako u komunikaciji sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima učiniti sve kako bi se zaštitili interesi fabrike, zaposlenih, a samim tim i Opštine Nikšić i prihvatio poziv da prisustvuje sastanku Sindikata sa predstavnicima Vlade Crne Gore, Skupštine i EPCG.

Izvor: RTCG