Policija je tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Nikole Ivovića iz Herceg Novog i bosanskog državljanina Dušana Šilja, zbog sumnje da su ubili Stefana Šarovića. Osumnjičeni su u bjektvu i policija za njima traga. Kako je saopšteno iz Uprave policije, motiv ubistva koje se prošle sedmice dogodilo u Herceg Novom, je lični sukob.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je na konferenciji za medije da se na osnovu prikupljenih dokaza ne može zaključiti da se radi o naručenom ubistvu, niti o sukobu kriminalnih grupa.

“Uzrok ovog ubistva je lični sukob između žrtve i izvršioca. Na osnovu svih dokaza ne može se zaključiti da se radi o ubistvu kao posljedici sukoba organizovanih kriminalnih grupa, bez obzira na to što policijska saznanja ukazuju na to da su i žrtva i izvršioci pripadnici kriminalnih grupa”, saopštio je Baković.

Osumnjičeni, kao i ubijeni Šarović, kako je naveo Baković pripadali su istoj kriminalnoj grupi.

“I žrtva i izvršiocoi su bili povezani sa kriminalnim grupama, ali je motiv ubistva je bio lične prirode”, kazao je Baković.

Na konferenciji za medije je saopšteno da su i osumnjičeni i žrtva od ranije poznati policiji.

Novljanin Stefan Šarović (31) ubijen je 6. juna u Đenovićima, ispred kuće u kojoj je stanovao.