Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu priveli su Podgoričanina B.L. jer je preko ograde zatvora ubacio mobilne telefone.

Kako Dan saznaje iz ZIKS-a, riječ je o bivšem osuđeniku, koji je bio u društvu još jedne osobe.

On je samo prekršajno kažnjen zbog toga.

Prema rezultatima interne istrage koju vodi uprava zatvora, Podgoričanin je pokušao da telefone doturi licima za koja se sumnja da su bliska pripadnicima jednog kotorskog kriminalnog klana.

Kada su komandiri primijetili sumnjivo lice u blizini spuškog zatvora, prišli su mu kako bi ga prekontrolisali. Tada su kod njega pronašli mobilne telefone koje je pokušao da dostavi osuđenicima.

Uprava zatvora je o tome obavijestila policiju i nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, već da je riječ o prekršaju.

Prema saznanjima Dana od izvora iz ZIKS-a, B.L. je nedavno još jednom uhapšen kada je osuđenicima pokušao da dostavi mobilne telefone na identičan način.

Uprava ZIKSa naredila je da se pooštri kontrola i nadgledanje teritorije pored zatvora, budući da je u više navrata primijećeno kako se telefoni, ali i narkotici, prebacuju preko ograde.

izvor: Dan