Osnovci i srednjoškolci u nekoliko plevaljskih škola novu školsku godinu započeće u boljim uslovima, posebno u zimskim danima. U Pljevljima se trenutno radi u zgradi gimnazije “Tanasije Pejatović” i gimnazijskoj fiskulturnoj sali, a takođe radovi se izvode i na zgradi O.Š “ Mihailo Žugić” u Od\aku, kao i O.Š “Boško Buha”,  O.Š “Jakub Kubur” i u osnovnoj školi u Bukovici.


      foto : RTV Pljevlja

Donacijom ambasade Slovačke i dijelom od sredstava Ministarstva prosvjete započeti su radovi na sanaciji tri mokra čvora u gimnaziji “Tanasije Pejatović”. Radovi su počeli prije nekoliko dana.

Direktor pljevaljske gimnazije, Dragan Zuković je u izjavi za lokalnu televiziju izjavio, da je Slovačka Vlada preko njihove ambasade u Podgorici dodijelila jedan grant od 10 hiljada eura za saniranje sanitarnih čvorova. Međutim to nije bilo dovoljno za sanaciju tri čvora koje koriste učenici, pa su se obratili Ministarstvu prosvjete i oni su odredili 20 hiljada eura za završetak radova. Raspisali su i javni oglas za radove i posao je dobila “Tehno gradnja” iz Pljevalja.

Rešavaće se i problemi oko grijanja,jer su trule cijevi na glavnim vodovima koje idu iz glavne zgrade u dograđeni dio gdje su kabineti biologije, hemije i fizike. Nadaju se da će se sve na vrijeme završiti i škola početi sa nastavom 2. septembra”.

Pored ovih izvodiće se i radovi i u Osnovnim školama . U toku je rekonstrukcija zgrade O.Š “Mihailo Žugić” u Odžaku, od sredstava obezbjeđenih u saradnji Američke Vlade i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Iz službe informisanja Ministarstva prosvjete, piar Milica Lekić kazala je Dnevnim novinama da su izvođeni radovi na grijanju u OŠ “Boško Buha”.

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je takođe oko 40.000 eura za rekonstrukciju krova škole u Bukovici, a ostali radovi će se finansirati iz donacije Američke Vlade. U Osnovnoj školi “Jakub Kubur” u Pljevljima radiće se takođe i rekonstrukcija područnog odjeljenja koje je oštećeno usljed požara”.

 

izvor: PV Informer