U Rožajama održan protest bivših radnika propalih preduzeća

0
325

Juče je održan  protest bivših radnika propalih  preduzeća u Rožajama,Gornji Ibar,Dekor,Mašinski djelovi,Ibar Mont Hajla,Biteks Biševo i ostalih preduzeća.

Hajran Murić predstavnik odbora radnika iz Rožaja za portal sjevercg je kazao, da je razlog organizovanja ovih protesta loša privatizacija i pljačka imovine ovih preduzeća, koja su radnici decenijama stvarali, takodje i zbog teške ekonomske situacije u Rožajama,zbog koje  stanovništvo masovno iseljava. On je dodao, da je ovo samo početak borbe bivših radnika i gradjana Rožaja za svoja prava i da će nastaviti i dalje da se okupljaju ispred njihovih preduzeća.

Takodje,danas smo ovdje da još jednom pozovemo sudstvo i tužilaštvo, da konačno počnu  raditi svoj posao, jer sama činjenica da još nije podignuta ni jedna krivična prijava protiv svih onih koji su učestvovali u uništavanju i pljački naših preduzeća, govori da sumnjamo da se neko štiti od strane pojedinih državnih i lokalnih institucija. Mi smo ranije održali  sastanak i sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, gdje smo mu dostavili i dokaze kako su se pljačkala naša preduzeća,ali i to nije dalo nikakvih rezlutata,nakon toga smo dobili odgovor od Osnovnog državnog tužioca u Rožajama da je radjeno sve u skladu sa zakonom,a da li je radjeno  može se vidjeti na licu mjesta,kazao je predstavnik odbora bivših radnika iz Rožaja Hajran Murić.

Ostavi komentar

Molimo vas da unesete Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše Ime ovdje