Juče je održan  protest bivših radnika propalih  preduzeća u Rožajama,Gornji Ibar,Dekor,Mašinski djelovi,Ibar Mont Hajla,Biteks Biševo i ostalih preduzeća.

Hajran Murić predstavnik odbora radnika iz Rožaja za portal sjevercg je kazao, da je razlog organizovanja ovih protesta loša privatizacija i pljačka imovine ovih preduzeća, koja su radnici decenijama stvarali, takodje i zbog teške ekonomske situacije u Rožajama,zbog koje  stanovništvo masovno iseljava. On je dodao, da je ovo samo početak borbe bivših radnika i gradjana Rožaja za svoja prava i da će nastaviti i dalje da se okupljaju ispred njihovih preduzeća.

Takodje,danas smo ovdje da još jednom pozovemo sudstvo i tužilaštvo, da konačno počnu  raditi svoj posao, jer sama činjenica da još nije podignuta ni jedna krivična prijava protiv svih onih koji su učestvovali u uništavanju i pljački naših preduzeća, govori da sumnjamo da se neko štiti od strane pojedinih državnih i lokalnih institucija. Mi smo ranije održali  sastanak i sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, gdje smo mu dostavili i dokaze kako su se pljačkala naša preduzeća,ali i to nije dalo nikakvih rezlutata,nakon toga smo dobili odgovor od Osnovnog državnog tužioca u Rožajama da je radjeno sve u skladu sa zakonom,a da li je radjeno  može se vidjeti na licu mjesta,kazao je predstavnik odbora bivših radnika iz Rožaja Hajran Murić.