Mještani sela opštine Rožaje prinuđeni su da organizuju noćne straže kod svojih pčelinjaka, nakon što je sinoć u mjesnoj zajednici Biševo mečka sa dva mladunčeta obišla nekoliko dvorišta i uništila košnice sa medom,prenio je radio Rožaje.

U pčelinjacima Mersada, Isa i Nazima Čolovića pričinjena je ogromna šteta, koja se pored izgubljenog meda, ogleda i u slomljenim djelovima košnica uključujući i unutrašnje ramove. Mještani su nastalu štetu prijavili nadležnoj komisiji, kako bi u blagovremenom roku uspijeli sanirati posljedice nastale na njihovoj imovini. Od Udruženja lovaca očekuju da definišu mjere kojima će se stanovništvo zaštititi od neželjenog gosta. Biševci tvrde da je ovo prva „posjeta“ selu od strane ove ozloglašene životinje.

Sličan prizor na svojim imanjima nedavno su zatekli mještani Balotića.

Naime, nakon dugog zimskog sna, ova životinja koja spada među najkrupnijim na kopnu, kreće u potragu za hranom. Nesvakidašnji „pohodi“ u rožajskim mjesnim zajednicama pokazuju da se radi o biljojedu, koji ne predstavlja prijetnju čovjeku, ali, kada ima mladunce, zaštitnički se odnosi prema njima, stoga, može postati agresivna prilikom susreta sa ljudima.

Izvor:Radio Rožaje